lunes, 4 de enero de 2010

Els nens que facin campana faran 'feina' per a l'escola


La mesura disciplinària s'inclou en l'esborrany del decret d'autonomia dels centres
Seran treballs amb finalitat pedagògica
Redacció
La nova llei preveurà mesures per combatre l'absentisme escolar La nova llei preveurà mesures per combatre l'absentisme escolar
ARXIU

Els alumnes de les escoles públiques i concertades que facin campana, faltin injustificadament a les classes o cometin faltes greus i molt greus seran castigats amb mesures correctores que, a més de la sanció corresponent, comportaran la realització de tasques socials per a l'escola, segons estableix l'esborrany del decret d'autonomia dels centres educatius.

En declaracions a Europa Press, el secretari general de Polítiques Educatives de la Conselleria d'Educació, Francesc Colomé, va explicar que la idea és que els alumnes realitzin tasques de compensació pels perjudicis causats al centre. Tot i això, aquestes tasques han de tenir un fonament pedagògic i social.

Així, en funció de la "imaginació" de les escoles, els alumnes hauran d'ajudar en el menjador, vigilar les entrades de les escoles, fer tasques de jardineria i tasques de condicionament del centre com posar bé les cadires de les aules, entre d'altres propostes. La finalitat és que es promogui l'aprenentatge i la pràctica de la convivència més enllà del caràcter punitiu de la mesura.

En les faltes més greus, a més dels treballs socials, la sanció pot fins i tot ser econòmica preveient l'import de reparació o restitució dels danys materials que hagin quedat afectats. També es preveu l'expulsió temporal per cinc dies.
Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 33. Dilluns, 14 de desembre del 2009

No hay comentarios:

Publicar un comentario