lunes, 4 de enero de 2010

La Generalitat defensa l’avaluació del professorat



http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=667839&idseccio_PK=1021 

EL PERIÓDICO, BARCELONA

El secretari de Polítiques Educatives de la Conselleria d’Educació, Francesc Colomé, va defensar ahir el paper que el decret sobre avaluació reserva a la nova Agència d’Avaluació i Prospectiva de l’Educació, els resultats de la qual no serviran, va dir, perquè un mestre «faci marxa enrere en la seva carrera professional». Colomé va assegurar que l’organisme avaluarà els centres educatius «de forma rigorosa, científica i contrastada», d’acord amb els objectius fixats i els recursos disponibles, i que la millora de les retribucions dels professionals «dependrà en part» de les conclusions d’aquestes avaluacions.

El número dos d’Educació va atribuir la creació de l’agència a la necessitat de complir amb el mandat social de complir amb uns objectius. «Tot país que vulgui saber com funciona necessita auditories externes que permetin saber si va bé o no», va afegir.

INFORME QUADRIENNAL

L’agència permetrà auditar el funcionament dels centres educatius almenys una vegada cada quatre anys. L’informe que s’elabori per part dels serveis d’Inspecció mesurarà el compliment dels objectius fixats a partir de diferents paràmetres, com ara els rendiments de l’alumnat, la satisfacció de les famílies, l’absentisme, la cohesió social o bé el treball de l’equip directiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario